Lillestrøm videregående skole går over til gult nivå mandag 8. februar

Lillestrøm kommune anbefaler videregående skoler i Lillestrøm å gå tilbake til gult nivå fra og med mandag 8. februar. Dette gjelder alle skolene selv om Lillestrøm videregående som enkeltskole har hatt noe mer smitte enn naboskolene i januar.

Kommunens anbefaling begrunnes med at smittesituasjonen i Lillestrøm generelt har gått ned de siste ukene, og stabilisert seg nå på smittetall rundt 169 per 100.000. Det er ingen stor andel barn og unge blant de smittede i kommunen. Ut ifra den lokale smittesituasjonen i Lillestrøm, og i dialog med de andre kommunene på Nedre Romerike og Viken fylkeskommune, er det besluttet at å anbefale videregående skoler i Lillestrøm å gå tilbake til gult nivå. De videregående skolene avslutter med det en lang periode på rødt nivå, samtidig som utviklingen følges nøye.

Her kan du lese informasjon om tiltaksnivå i videregående skole. Se også informasjon om koronasituasjonen fra Viken fylkeskommune.

Elever og ansatte i risikogrupper, eller med pårørende i risikogrupper, kan ha behov for tilrettelegging se Råd og informasjon fra FHI til risikogrupper og pårørende.

Gult nivå innebærer i henhold til Utdanningsdirektoratets smittevernveileder blant annet:

1. Ingen syke skal møte på skolen
  2. God hygiene og forsterket renhold
  3. Kontaktreduserende tiltak
  • Hele klasser og andre faste grupper kan ha undervisning sammen.
  • Elever bør ha fast plass i klasserommet og/eller faste samarbeidspartnere/-grupper.
  • Ansatte kan veksle mellom klasser/grupper, men bør holde avstand til elever så langt det er mulig.
  • Større samlinger bør unngås.
  • Utenfor klasserommet oppfordres elever og ansatte til å holde en meters avstand i alle situasjoner.
  • Unngå trengsel på vei inn og ut av undervisningslokalene, i garderober og på toaletter.
  • Eventuelt opprette merking på gulvet for å sikre avstand mellom elever i grupperom/klasserom, garderober og andre områder det kan oppstå trengsel.
  • Elever oppfordres til å holde minst en meters avstand i friminutt og pauser.
  • Elevene skal ikke dele mat og drikke.
  • Elevene bør sitte på sine faste plasser når de spiser.
  • Mat kan tilberedes og serveres på skolen etter vanlige retningslinjer. Det er ikke vist at covid-19 smitter gjennom mat.
  • Ved felles kantine, må det sikres avstand mellom elever.
  • Begrens deling av for eksempel skrivesaker, arbeidsverktøy, nettbrett og lignende.
  • Skolebøker kan fraktes mellom skolen og hjemmet. Dette gjelder også skriftlige innleveringer.
  • Bruk av offentlig transport til og fra skolen begrenses der det er mulig.
  • Ved bruk av offentlig transport, bør elevene holde avstand til andre.
  • Skoleturer som innebærer tett ansamling av elever i store grupper og på offentlige transportmidler bør begrenses.

Skolen har utarbeidet egen smittevernveileder for henholdsvis gult og rødt nivå.