Lillestrøm Aksjonen 2020 har samlet inn 47 050 kr til barnebyer i Vietnam.

Klikk for stort bilde  

Følg med på Lillestrøm Aksjonens 24 timers livesending.

Bli med å støtt SOS-barnebyer i Vietnam.

Følg livesendingen her!

For å støtte Lillestrøm Aksjonen VIPPS til 646726

Flere måter å støtte Prosjekt Bistand og SOS-barnebyer i Vietnam  på:

Digital bøsse: 

Registrer deg med navn og mobilnummer på denne siden: 
 

https://collectapi.intele.com/r/VeIV


Ved å sende en SMS med kodeord lillestrom til 2260 vil man bidra med kr.50,- 

VIPPS: 

Bruk gjerne SOS-barnebyer vgs VIPPS 07570, velg «kjøp og betal» til Lillestrøm vgs, som betaling for arbeid eller annen innsamling. Husk å skriv navnet til eleven det samles inn for.

Kontooverføring: 

Du kan overføre beløpet til kontonummer 8380.08.73730, merk innbetalingen med: <Lillestrøm vgs, navnet til eleven som det samles inn for>.

 

Prosjekt Bistand

Prosjekt bistand samarbeider i denne perioden med SOS-barnebyer, og har valgt Vietnam som området vi velger å støtte. Vietnam er valgt fordi komiteen ønsker å sette lys på at det lever mennesker i fattigdom på alle jordens kontinenter. Når det snakkes om fattigdom og barn i nød, er den vanligste assosiasjonen Afrika, og det er viktig for oss i komiteen at elevene ved Lillestrøm VGs vet at det er behov for bistand over hele verden, til og med i Europa. 

Klikk for stort bildeSOS-barnebyer i Viet Tri Benno Neelman  

Om SOS sitt arbeid i Vietnam: 

SOS-barnebyer begynte sitt arbeid i Vietnam i 1967, men måtte avbryte arbeidet i 1976. Heldigvis startet arbeidet opp igjen i 1987, og i dag er organisasjonen godt etablert. Det er totalt tretten barnebyer (og i tillegg flere andre type hjelpesentre) spredt utover landet. Prosjekt bistand støtter arbeidet i byen Viet-Tri. 

Vietnam er preget av mange år med krig, og det er estimert at omtrent 11,3% av befolkningen lever under fattigdomsgrensa. Av de som lever i fattigdom er det barna som er hardest rammet. Med tanke på fattigdomsfaktorer sett i forhold til barn, blant annet utdanning, helse og boforhold, kan en tredjedel av barn under seksten i Vietnam regnes som fattige.  

På grunn av en svak økonomi blir mange barn etterlatt hos besteforeldre eller alene, fordi foreldrene er tvunget til å flytte unna for å finne seg arbeid. Mange barn er også avhengige av å arbeide, og det er estimert at 16% av vietnamesiske barn mellom fem og seksten jobber som barnearbeidere. Mange av arbeidsplassene har arbeidsforhold som minner om slaveri, og barn er ekstra utsatt for menneskehandel. Barna er tvunget til å gjennomføre hardt arbeid, og det er et stort marked for prostitusjon av unge mennesker under myndighetsalder.  

Viet-Tri er hovedstaden i provinsen Phu Tho, og dette er området i Vietnam Prosjekt Bistand støtter. Nøyaktig hvilket av SOS sine pågående prosjekter pengene skal gå til er enda ikke helt bestemt, men alternativene er å støtte barnebyen direkte, FSP eller en skole (lignende det pengene for Zambia perioden ble brukt på). Barnebyen i Viet-Tri skiller seg ut fra mange av de andre barnebyene i Vietnam fordi det er et urbant område. Barnebyen har femten sos-familier, og en kapasitet til 150 barn. I tillegg har de en skole og en barnehage som er åpne for barna i nærområdet. 

Til toppen