Informasjon om koronasmitte ved Lillestrøm vgs 12.11.20

Koronavirus - Klikk for stort bildeKorona-virus CDC/Unsplash

Oppdatert informasjon om smittesituasjonen ved skolen

Lillestrøm videregående skole hadde den siste uken i oktober tre smittede elever på skolen i noen dager hver. Det skal ikke ha vært sammenheng mellom de tre smittetilfellene  men blant elevene som ble satt i karantene og testet viste det seg at ytterligere fire elever var smittet og skolen hadde pr definisjon et smitteutbrudd. Alle smittede går på 1. trinn. I samråd med kommuneoverlegen ble det innført hjemmeundervisning for hele trinnet, også for elever som ikke var i karantene, deler av onsdag 4. november samt 5. og 6. november. Til sammen rundt 150 personer var i karantene frem til 9. november Elevene som var i karantene hadde også digital undervisning hjemme 10. og 11. november og var tilbake på skolen først torsdag 12. november.

Også en elev på 2. trinn har testet positivt på korona. Eleven var smitteførende på skolen noen dager forrige uke. Alle som har vært i nær kontakt med eleven er i karantene, til sammen dreier det seg om 15 personer. Skolen har nå et begrenset antall elever på skolen hver dag. Det forventes at alle tar smittevernet på høyeste alvor og i første omgang håndhever reglene om å være hjemme om man har symptomer, passer på egen håndhygiene og passer på å holde en meter avstand både i klasserom og i fellesarealer.

Les mer her (PDF, 23 kB)