Undervisning i uke 4 – fortsatt rødt nivå fram til vinterferien

Undervisning i uke 4 – fortsatt rødt nivå Lillestrøm videregående skole fortsetter på rødt nivå, som vi har gjort siden starten av november. Det betyr at vi for uke 4 følger de planer som ble lagt ut til elevene på Teams forrige uke med noe undervisning på skolen og noe digital. Det er i dag kommet ny beskjed når det gjelder elever bosatt i Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler og Ås. Elevenes reise til skolen likestilles som ansattes reise på jobb utenfor kommunen og regnes som nødvendig reise. Både elever og ansatte fra disse kommunene skal dermed møte på skolen etter gjeldende planer for rødt nivå. Det kan også være lærere som må jobbe hjemmefra fordi de bor i kommuner der barna deres må være hjemme. Elevene holdes orientert gjennom Teams og i dialog med sine lærere.

Skole og korona – hvem avgjør om skolen skal stenge?

– Viken fylkeskommune som skoleeier har ikke myndighet til å stenge en skole. Den beslutningsmyndigheten ligger til lokal helsemyndighet og ikke til fylkeskommunen eller den enkelte skole.

Kollektivtrafikk og skoleskyss de neste dagene for elever fra Nannestad og Gjerdrum.

Redningsarbeidet på Ask i Gjerdrum gjør at kollektivtilbudet må legges om, og at veier vil bli åpnet og stengt avhengig av situasjonen og redningsetatenes vurderinger. Merk at det kan komme nye endringer på kort varsel. Skoleskyssen ivaretas som til vanlig gjennom det ordinære kollektivtilbudet, som nå altså er tilpasset.

Julekonsert 22. desember kl. 18.30

Året i år har vært annerledes. Men årets julekonsert går som planlagt. Vi har jobbet hardt og samarbeidet godt. Her er resultatet. Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nyttår!

Lillestrøm Aksjonen 2020 har samlet inn 47 050 kr til barnebyer i Vietnam.

Følg med på Lillestrøm Aksjonens 24 timers livesending. Bli med å støtt SOS-barnebyer i Vietnam.

Opptak av informasjonsmøte for foresatte

Opptak av informasjonsmøte for foresatte Lillestrøm videregående skole gjennomførte digitalt informasjonsmøte for foresatte for elever på Vg1 ST torsdag 10.12. kl. 19.00.

1 MKA har laget film om bruk av munnbind.

1 MKA har laget film om bruk av munnbind i medieuttrykk timene. Dette er resultatet etter grunnleggende innføring i  kamerateknikk og lydopptak på location.

Statsminister Erna Solberg deltok i samfunnskunnskapstime på Teams

Klasse 1STC og faglærer Ingrid Krogh Nøstdal hadde tirsdag 17.11. besøk av statsminister Erna Solberg i en samfunnskunnskapstime på Teams. Tema var Norges forhold til USA og det amerikanske valget og statsministeren tok aktivt del i undervisningen.  Statsministeren innledet med forskjellen mellom styresettene i USA og Norge og fulgte opp med hvorfor USA er viktig for Norge. Her kom hun spesielt inn på bilaterale forhold og USAs betydning for norsk sikkerhet og forsvar og på multilaterale organisasjoner.

De forsket på Folkeopplysningens forsøk på å manipulere skolevalget

To masterstudenter ved BI, Audun Aagre og Nedim Dizdarevic, har forsket på Folkeopplysningens forsøk på å manipulere skolevalget ved Lillestrøm videregående skole høsten 2019.

Informasjon om koronasmitte ved Lillestrøm vgs 12.11.20

Oppdatert informasjon om smittesituasjonen ved skolen